CMS – Webes alkalmazások

Tartalomkezelő rendszerek (CMS) kezelik a digitális tartalmak létrehozását és módosítását. Ezen alkalmazások jellemzően támogatják a többfelhasználós együttműködést. A legtöbb modern CMS képes kiszolgálni az alábbi igényeket: web-alapú tartalom menedzsment, különböző média formátumok előállítása, verziókövetés, keresés támogatás és visszaállítás egy korábbi állapotra. Ezen alapfunkciókon kívül az adminisztrációs felület szétválasztása a megjelenítési rétegektől egyik legfőbb erősségük.

Szakembereink segítséget nyújtanak szoftver komponensek tervezésében és megvalósításában, valamint a későbbi karbantartás során is – csak úgy, mint partnereink eszközeinek üzembe helyezésével és folyamatos támogatásával, melyek segítségével az általunk szállított webes alkalmazások naprakészen, a legmagasabb biztonsági előírásoknak megfelelve állnak ügyfeleink rendelkezésére.

 

Nyílt forráskódú szoftverek és biztonságtechnika

Nyílt forráskódú szoftverek és egyéb együttműködési projektek esetében, akár a fejlesztést, akár ezek érdekképviseletét tekintjük, első helyen a közösség és annak előnyei állnak. Ellentétben a legtöbbször fizikai erőforrásokat igénylő hagyományos projektekkel, a közösségi gazdaságnak egyedül az ismeretek megszerzéséhez és megosztásához hozzájáruló emberek száma szab határt.

Egy nyílt forráskódú kezdeményezés sikere a következőktől függ: a projekt tudatosítása és elfogadása; a közösségi terek folyamatos támogatása; a fizikailag egymástól távol levő közösségek valós időben történő interakciója és nemzetközi események szervezése – ezen célok és fejlesztési modellek megértésének és értékének kiterjesztése a közös cél felé.

Partnerünk az App Guard, automatizálási eszközöket biztosít webes alkalmazásokhoz. Drop Guard nevű szoftvercsomagjuk emberi interakció nélkül képes Drupal weboldalak és alkalmazások biztonságos és naprakész állapotban tartására.

Codario nevű platformjuk a függőség kezelésben és folyamatos biztonságtechnikai önértékelésben támogat több nyílt forráskódú csomag menedzser szoftvert úgy, mint npm és composer, biztonsági frissítéseket szállít virtualizációs eszközökhöz (docker images) és együttműködik a legtöbb CI és projekt menedzsment eszközzel, biztosítva a legmagasabb biztonságtechnikai előírásokat az általa támogatott alkalmazások számára.

További részletekért forduljon hozzánk bizalommal!

 

Drupal

A Drupal egy ingyenes és nyílt forráskódú tartalomkezelő rendszer, mely PHP-ban íródik és a GNU nemzetközi licenszeléssel értékesíthető. A Drupallal fejlesztett webes alkalmazások ma az internet több, mint 2 %-át teszik ki – személyes weboldalaktól a nagyvállalati, politikai és állami szektor igényeinek kiszolgálásáig: Drupal Case Studies.

A rendszer önmagát vállalati webalkalmazás készítő keretrendszerként definiálja, melyet egy világszinten kimagasló, multikulturális közösség támogat, melynek a Petend szakemberei is tagjai – gyakorlott előadókként vesznek részt a nemzetközi Drupal élet mindennapjaiban és fejlesztik azt. További információért kérjük, látogassa meg céges profilunkat: Petend Drupal