BÍZZA RÁNK A TOBORZÁST

Egészen az alacsonyabb szintű pozícióktól kezdve a midior, illetve a senior szintekig terjedően képesek vagyunk releváns jelölteket találni.

ÍGY DOLGOZUNK

Az Ön igényeinek felmérése egy személyes találkozás keretében zajlik, ahol nem csak a pozíció részleteit (szakmai, nyelvi, végzettségbeli követelmények), hanem a „soft skill”-ekre vonatkozó elvárásokat is megismerjük.

Az igényfelmérés eredménye alapján megfogalmazunk egy professzionális álláshirdetést, amelyet álláskereső portálokon kiemelt felületeken jelentetünk meg, illetve a közösségi felületeken (Linkedin, Facebook) dedikált keresést végzünk. A kereséskor a szakmai kapcsolati hálónkat is aktivizáljuk, ajánlásokat kérünk és a szakmai rendezvényeken, állásbörzéken is megjelenítjük a megrendelőt és az általa keresett pozíciót. Ezen felül részletes kutatást végzünk a saját és az ország legnagyobb és legfrissebb önéletrajz adatbázisaiban. A kiválasztottakat interjúztatjuk, bemutatjuk nekik az Ön cégét, az állásajánlatot, és kérünk tőlük egy friss CV-t. Így csak a releváns jelöltek anyagait továbbítjuk Önnek.

A munkát akkor gondoljuk elvégzettnek, ha megfelelő mennyiségű és minőségű munkaerő kerül a Megbízó által felvételre. A szolgáltatásunk garanciát is tartalmaz, ami azt jelenti, hogy amennyiben a felvételt nyert személy a 3 hónapos próbaidő alatt mégsem válik be, vagy önszántából elhagyja a munkahelyet, 1 alkalommal ingyenesen egy újabb megfelelő jelöltet prezentálunk.

Ezen fejvadász szolgáltatásunk erőssége az, hogy ennek keretében csak a feltételeknek megfelelő tudással rendelkező személyeket szólítjuk meg és a meghirdetett pozíció iránt mi keltjük fel az érdeklődésüket. Az álláskeresők jelentős része inaktívan várja, hogy az újabb karrierlehetőség rájuk találjon. Ez a szolgáltatásunk ezt a réteget is megszólítja!

Szolgáltatásunk keretében a megrendelő cég általánosabb értelemben vett népszerűsítésével is segítjük megbízóinkat, tehát egyfajta brand-építést is végzünk, hiszen nem csak az állást hirdetjük ezzel, hanem magát a céget is. A jelöltek számára bemutatjuk a céget, átadjuk az általánosabb céginformációkat, amelyek túlmutatnak az adott álláson. Így nem csak a konkrét álláshirdetés jut el a köztudatba, hanem az is, hogy cégéhez miért érdemes jelentkezni, vagy milyen egyéb nyitott pozíciók érhetők még el ugyanannál a cégnél. Ezzel újabb indirekt jelöltekhez juthat!

Szolgáltatásunk sikerdíjas, tehát csak akkor számlázunk, ha az új kolléga munkába lépett.