A HR-esek 6 testbeszéd trükkje, amit te is alkalmazhatsz
2019-07-29
5 generáció dolgozik együtt? Elkerülheted a kommunikációs bakikat!
2019-08-12

Ezeket az emojikat szeretitek a legjobban

Világ emojik nélkül? Az életnek szinte nincs is olyan területe, ahol ezek a pici hangulatot kifejező jelek ne lennének jelen. A munka világát is beleértve, mert ma már a főnöktől kezdve a takarítóig mindenki alkalmazza és ha őszinték vagyunk, sokszor tényleg kiegészítik és árnyalják azt, amit gyakran csak két szóval vetünk oda valamelyik platformon. De vajon mik a kedvenceink és miért?

A könnyesen röhögő arc

Ki gondolná, hogy ez vezeti a listát? Ennek az egyik oka, hogy szeretünk a másik viccesnek gondolt üzenetire megfelelő visszaigazolást adni, azaz egy könnyes röhögéssel azt üzenni, hogy nagyon vicces vagy! A másik ok, amiért a toplista élén szerepelhet ez az emoji, hogy ugyanannyira alkalmas az irónia kifejezésére is. Mert mi lehet annál nagyobb elégtétel, mint egy vitában a másik szemébe röhögni, még ha egy könnyes nevetős arccal is?

A zokogó arc

Érdekes tény: Mind a férfiak, mind a nők egyaránt előszeretettel használják, dacára annak, hogy a való életben a férfiak a sztereotípiát igazolva igazolva nem sírnak. Ezek szerint mindez online, nem igaz. Hiszen hogyan lehetne a második helyen ez a hangulatjel?

A szívecske szemű mosolygó arc

A „szép” és az „aranyos” a leggyakoribb szavak, amiket ezek mellett a hangulatjelek mellett használnak az emberek és hát valóban rengeteg olyan dolog van, amit egymásnak küldözgetünk és ha reagálni kell, mi mást mondhatnánk, mint azt, hogy “de szép”, “de aranyos”. Gondoljunk csak a kiscicás képek mindent elsöprő sikerére, hogy a kisbabákról már ne is beszéljünk…

A piros szív

A szív hangulatjele, a szeretet legegyértelműbb szimbóluma a 4. helyen található. Elég csak megnézni egy frissen összejött pár telefonjait pár hónapon keresztül és mindjárt érthetővé válik, miért és hogyan kerül a piros szív ilyen előkelő helyre.

Jobbra mutató kéz

Gyakran használják arra, hogy kiemeljék a posztokban, anyagokban szereplő linkeket, ezért ez az emoji mondhatni a legpraktikusabbak egyike, aki inkább informál, mintsem bármilyen érzelmet fejezne ki.

A lila szív

Ezt a jelet leginkább a nők használják, illetve leginkább a fiatal lányok, a piros szív egy verziója.

Két egymásba fonódó szív

A „boldog” szó, amit a leggyakrabban használnak az emberek a kettős szív hangulatjel környezetében, talán nem véletlenül.

Mosolygó arc, mosolygó szemmel

Ez az emoji rengeteg mindenre használható, akár munkában is, kevésbé közeli ismerősök, akár idegenek interakciója során sem túlzó. Köszönetre, viszonzásra vagy annak kifejezésére is alkalmas egy formálisabb üzenet esetén is, hogy derűsen, udvariasan fordulunk a másik felé.

Elgondolkodó arc

A gondolkodó arcot gyakran követi kérdés az online kommunikációban, de gyakran egyszerűen csak zavart fejez ki.Azért helyet kap az irónia és a fricska is, nemhiába népszerű emoji, sokféleképp használható.

Hálára kulcsolt kéz

Akár munkában, akár barátságban, családban nagyon kifejező és egyértelműen a hálás köszönet kifejezője.

Az emojik világában eligazodni és azokat jól használni már-már vetekszik az élő, személyes kapcsolatok metakommunikációjával, mert ha jobban belegondolunk, gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy számunkra értelmezhetetlen vagy éppen teljesen félreérthető emoji érkezik az üzenetünkre. Szóval nem árt megtanulni, hogy egy sima, alap szmájli például egyáltalán nem jelent jót, ha mondjuk egy szívecskére érkezik válaszul….:-DDDD