Régi szereplő a toborzásban, teljesen új szerepkör a felnőtt oktatás piacán
2017-10-13
„A munkanélküli fiatalok majdnem felének nincs előzetes munkatapasztalata”
2017-10-31

Barber Shopok Budapesten, avagy a borbélyok reneszánsza

Amikor a kollégákkal arról beszélgettünk, ki hova jár nyiratkozni, akkor volt pár meglepő megfigyelés, amit nem lehetett figyelmen kívül hagyni. Az egyik már önmagában az, hogy egyáltalán téma volt és szóba került, hol és hogyan dolgoznak. Mert az elmúlt évtizedekben ennek nem kerítettek valami nagy feneket a férfiak. Aztán ott van még a szakáll témája is, hiszen évtizedekig csak a tudósok és a bölcsészek engedték meg maguknak, hogy arcszőrzetet növesszenek. Most meg évek óta trend a bajusz és a szakáll is, szóval a férfiak korántsem csak a hajukat vágatni járnak a fodrászatba. Egyébként is, hol vannak már a fodrászatok; most a Barber Shopok élik fénykorukat. Összeszedtük nektek Budapest legjobb helyeit, a Petendes kollégák tapasztalatai alapján.

  1. Budapest Barber Shop

 A Budapest Barber Shop a hely tulajdonosainak meghatározása szerint nem is fodrászüzlet vagy borbélyszalon, hanem férfiklub. Ami tény, hogy nőknek tilos a belépés, azaz itt nem találkozhatsz csavarókkal üldögélő vendégekkel, ez a hely kifejezetten férfiak számára nyújt szolgáltatásokat. Aki a Budapest Barber Shopot választja, színvonalban és külsőségekben is a klasszikus borbély üzletekben érezheti magát; hatalmas nagy, több száz kilós, klasszikus borbélyszékek, a régi vágású amerikai szalonokat idéző dekoráció, amihez udvarias, ugyanakkor közvetlen stílusú kiszolgálás társul. Az eszközök viszont már nem a régmúltat idézik, csupa modern olló és borotva, gép sorakozik az üzletben. Ha itt vágattok hajat vagy szakállat, akkor kérhettek tradicionális, meleg törülközős, pengés borotválást is, aminek valljuk be, van egy hangulata; filmben vagy dédnagyapád bőrében érezheted magad. A franchise hálózatot – nem is egy, hanem hat boltról van szó ugyanis – a Gellei fodrászdinasztia legifjabb tagjai jegyzik, az alapítók kijárták a legjobb iskolákat, ráadásul egy évtizedig Ausztráliában vezettek hasonló szalont. Mindezzel együtt az árak nincsenek az egekben, a tisztességes és minőségi szolgáltatásért egy szimpla, középszínvonalú fodrászat árait fizeted ki.

http://www.barbershopbudapest.hu

  1. Woodhair Man Salon

A Mammuthoz nagyon közel eső, Margit körúti bolt két székkel azoknak ajánlható, akik nyugalmasabb helyet keresnek. A srácok is ennek szellemében dolgoznak, ha dumálni akarsz, beszélgetnek veled, ha csendben akarsz maradni, ők is hallgatni fognak. A dizájn férfias és klasszikus, de látszik, hogy nem ezen van a hangsúly, hanem a fodrászok tudásán. Létezik náluk”apa-fia”hajvágás, ami szuper ötlet, már csak azért is, mert ma a srácok körüli teendők jobbára a nőkre maradnak, pedig milyen jó, klasszikus program együtt hajat vágatni! A hajvágást egyébként – személyes tapasztalat – tényleg személyre szabják, itt nem történik meg az, hogy bármit kérsz, ugyanúgy fogsz kinézni, mint a többi férfi, aki azt kérte, hogy „vágjon, legyen szíves, egy kicsit elöl és hátul is”. A srácok profik és jó fejek, rájuk bízhatod magad és a fiadat is!

https://www.facebook.com/woodhairman/

  1. Dandy, the Barber

A Dandy-ben akár bérleteket is vásárolhatsz, nem is rossz ajándékötlet a szakállas kollégáknak, barátoknak egy szakállvágás bérlet… A Budapest Barber Shophoz hasonlóan a Dandy is a társasági életre épít, arra, hogy ide kikapcsolódni járnak majd a kliensek, nemcsak azért, hogy valaki gyorsan megnyírja őket. A szolgáltatások mellett különböző termékeket is kínálnak az otthoni haj-és szakállápoláshoz. A Belvárosban lévő szalon abból a szempontból különösen stílusos, hogy a borbélyok egységesen a szakma klasszikus öltözetét viselik, fehér inget, barna köténnyel. És még a vendéget védő köpeny is arról a filozófiáról árulkodik, hogy a lényeg a részletekben rejlik.

http://dandythebarber.com/hu

Korábban azokat a kávézókat térképeztük fel, ahol jól lehet dolgozni, olvasd el azt a cikket is!

Ha szeretnél a szépen nyírott szakálladdal és hajaddal új állás után nézni, nézz be ide!